Toiduraiskamine – mis on mugavuse hind?
Kogu maailma aastaseks toidu raiskamise koguseks peetakse umbes 1,3 miljardit tonni, mis moodustab 1/3 kogu maailma toidutoodangust. Eetilises mõttes on seda väga raske kuidagi välja vabandada, sest maailmas on ligi miljard inimest, kes elavad pidevas toidupuuduses. Nende toiduvajadused kataks ära veerand toidukogusest, mis visatakse aastas ära USA-s, Suurbritannias ja Euroopas.
Toidukadu tekib kõikides tarneahela etappides, alates esmasest põllumajanduslikust tootmisest kuni lõpliku tarbimiseni leibkonnas. Arenenud riikides toimub suur osa toiduraiskamisest tarbimise faasis, mis tähendab, et seda visatakse ära isegi siis, kui see oleks veel söömiskõlbulik. Arengumaades esineb tarbimistasandil toidu raiskamist palju vähem. Tarbija raisatud toidu kogus inimese kohta Euroopas ja Põhja-Ameerikas on suurusjärgus 95-115 kg/aastas, samal ajal kui Kesk-Aafrikas on see näitaja 6-11 kg/aastas.