Disainmõtlemise töötuba toiduinnovatsiooni arendamiseks 19-21.nov

Disainmõtlemise töötuba toiduinnovatsiooni (sh ringmajanduse) arendamiseks 19-21.nov

Kui soovite arendada koostöös mentorite ning tarbija tagasisidega keskkonna- ja tarbijasõbraliku toiduga seotud innovatsiooni, siis olete oodatud Challenge Labs 2021 töötuppa. Ürituse raames arendavad erinevatest valdkondadest osalejatest meeskonnad koostöös tarbijate ning mentoritega disainmõtlemise metoodikat kasutades innovaatilisi ideid, millest valmib ka prototüüp.

Oodatud on infotehnoloogia, materjalitehnoloogia, toiduteaduse, keskkonna, ettevõtluse, keemia, sotsioloogia, tootearenduse tootedisaini teadlased, ettevõtjad ja tudengid kellel on huvi keskkonna- ning tarbijasõbralikku toidu, toitumise, ringmajanduse, tarbija teadlikkuse jt teemade arendamise ning meeskonnatöö vastu erineva valdkonna inimestega tööstusest, ülikoolist ja startupidest.

Ringmajanduse ning süsiniku jalajälje vähendamise väljakutsed (ingl. k):

  • Reduction of food waste and reduction of overproduction of food. How to collect and give the precision demand of food products quantity from consumers to food production to avoid overproduction of products?
  • Reduction of meat consumption of average person by 75%.
  • Packaging food to materials made from herbal substances as a replacement to plastic packages.
  • How to process and reuse food packaging?

Tutvu teiste väljakutsete ja üritusega siin: https://biopark.ee/?post_type=events&p=5057

Registreerimise tähtaeg 12.november.

Üritus on inglise keeles, kava ja väljakutsed leiab ka altpoolt

Kutset võib jagada ettevõtetele/inimestele, kes võiks sellest võimalusest huvitatud olla.

Üritus toimub digitaalselt, reedel 19.novembril on võimalus osaleda omal valikul kas Tartus, Narva mnt. 3, SparkDemos või veebi teel.

Laupäeval ja pühapäeval toob Challenge Labs toitlustuse osalejatele kohale Tallinnas ja Tartus Wolt.

Juba 11.novembril 17:30-19:00 toimub Toiduinnovatsiooni disainmõtlemise töötoa Challenge Labs eelüritus.

Teemadeks sissevaade toidupakendi eripäradesse, inimese toitumisse ning selle keskkonnamõjusse:

  • Toidupakendi eripärast, keskkonnamõjust ja võimalustest selles valdkonnas räägib Tõnis Paara, Estiko-Plastar AS arendusspetsialist.
  • Mida on vaja teada tasakaalustatud ja tervislikust toitumisest ning mis valikuid vältida - räägib Jaanika Tapver, Eesti Toitumisteraapia Assotsiatsiooni juhatuse liige, Mabelity OÜ kaasasutaja ning toitumisterapeut/nõustaja Tallinna Toitumisteraapia Keskuses.

Peale ettekandeid Challenge Labs meeskonnatöö platvormi Slacki lühitutvustus osalejatele.

Challenge Labs eelüritusele on võimalik registreeruda siin.

 

Challenge Labs on Euroopa Innovatsiooni ja Tehnoloogia Instituudi algatus ning korraldatakse 17 Euroopa riigis.