Kutsume teid 5. mail toimuvale tasuta veebiseminarile, kus toome kokku restoranide-kohvikute, muude toitlustajate ja baaride pidajad Eestis, et leida ühiselt keskkonnasõbralikke alternatiive ühekordsetele nõudele.
2021. aastal hakkab kehtima ühekorraplasti direktiiv - mida see kaasa toob ja mis on alternatiivid? Tutvustame tänaseks toimivaid ja testimisel olevaid korduskasutuse lahendusi ning toiduohutusega seotud aspekte. Grupiaruteludes otsime vastuseid muuhulgas küsimustele - mis motiveeriks toidu ja joogi serveerimisel ning kaasamüügil ühekordsetest nõudest loobuma? Mis on peamised takistused ja võimalused? Kas ja kuidas keskkonnahoidlikele lahendustele üleminekut oleks võimalik finantseerida?
Esialgne ajakava:
14.00-15.00 Ettekanded
- EL ühekorraplasti direktiiv ja mida see kaasa toob? - Kadri Kalle, OÜ Acento
- Korduskasutus ja toiduhügieen - Katrin Laikoja, EMÜ toiduhügieeni osakond
- Praktiline näide ringluspakendite toimivast süsteemist Euroopas - Michel De Bloos, Kiobox ja Thai Cafe (Belgia)
- Jäätmeteta majandamise võimalikkusest restoranis - Peeter Pihel, Fotografiska restoran
15.00-15.30 Paneelarutelu Eesti kogemustest ja võimalustest ringluspakendite kasutamisel, esinevad:
- Mikk Rajaver, Poke Bowl Tallinn
- Janet Kljuzin, Romb
- Kadri Kaarna, CleanTechForEst
- Modereerib Raimo Matvere, OÜ Acento
15.30-16.00 Arutelu gruppides ja kokkuvõte
Palun registreeruge hiljemalt 1. maiks siin!
Üritus toimub Coalition Clean Baltic ja Eesti Rohelise Liikumise Plastic Free Ocean projekti raames koostöös OÜ Acentoga.