Elu / Edu võimalikkus ilma ühekorraplastita - praktiline seminar toitlustusettevõtetele

Kutsume teid 5. mail toimuvale tasuta veebiseminarile, kus toome kokku restoranide-kohvikute, muude toitlustajate ja baaride pidajad Eestis, et leida ühiselt keskkonnasõbralikke alternatiive ühekordsetele nõudele. 

2021. aastal hakkab kehtima ühekorraplasti direktiiv - mida see kaasa toob ja mis on alternatiivid? Tutvustame tänaseks toimivaid ja testimisel olevaid korduskasutuse lahendusi ning toiduohutusega seotud aspekte. Grupiaruteludes otsime vastuseid muuhulgas küsimustele - mis motiveeriks toidu ja joogi serveerimisel ning kaasamüügil ühekordsetest nõudest loobuma? Mis on peamised takistused ja võimalused? Kas ja kuidas keskkonnahoidlikele lahendustele üleminekut oleks võimalik finantseerida?  

Esialgne ajakava:

14.00-15.00 Ettekanded

  • EL ühekorraplasti direktiiv ja mida see kaasa toob? - Kadri Kalle, OÜ Acento
  • Korduskasutus ja toiduhügieen - Katrin Laikoja, EMÜ toiduhügieeni osakond
  • Praktiline näide ringluspakendite toimivast süsteemist Euroopas - Michel De Bloos, Kiobox ja Thai Cafe (Belgia)
  • Jäätmeteta majandamise võimalikkusest restoranis - Peeter Pihel, Fotografiska restoran

15.00-15.30 Paneelarutelu Eesti kogemustest ja võimalustest ringluspakendite kasutamisel, esinevad:

  • Mikk Rajaver, Poke Bowl Tallinn
  • Janet Kljuzin, Romb
  • Kadri Kaarna, CleanTechForEst
  • Modereerib Raimo Matvere, OÜ Acento

15.30-16.00 Arutelu gruppides ja kokkuvõte

Palun registreeruge hiljemalt 1. maiks siin!

Üritus toimub Coalition Clean Baltic ja Eesti Rohelise Liikumise Plastic Free Ocean projekti raames koostöös OÜ Acentoga.